Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων στην Τεργέστη

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, η Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας υποδέχτηκαν στην Τεργέστη 30 μαθητές του 1ου  Γυμνασίου Μελισσίων Αττικής, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, Μαρία Καρυωτάκη, Χρυσούλα Λέλε και Γεωργία Σαγιά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Ελληνικό σχολείο και το Μουσείο της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης «Costantino e Mafalda Pisani». Για την ιστορία, τις πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας στην Τεργέστη, μίλησαν ο Ιερέας Γρηγόριος Μηλιάρης και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κα Μαρία Κασσωτάκη. Τη δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας παρουσίασε η συνεργάτιδα του Ιδρύματος, κα Ειρήνη Κοντογιάννη, ενώ η κα Μαρία Βασιλειάδου, καθηγήτρια στο σχολείο της Κοινότητας, μίλησε για τη λειτουργία του Ελληνικού σχολείου.


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη


Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σχετικά με τον Ελληνικό πολιτισμό, στα Ιταλικά σχολεία. Το ΕΙΠ Ιταλίας συνεισφέρει στην ανάπτυξη κοινών επιμορφωτικών προγραμμάτων, στην αδελφοποίηση Ελληνικών και Ιταλικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στη συμμετοχή Ελληνικών σχολείων και πανεπιστημίων σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμβάλλει σε συνεργασίες εντός ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.