Επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Στις 26 Αυγούστου 2020, o Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκο Α. Κούκη.

Στη συνάντηση ο Πρέσβης κ. Sergii Shutenko και ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κούκης συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών-ουκρανικών σχέσεων στον πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα.

Επίσης τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία τους όσον αφορά τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης το 2021 στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ουκρανία.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ιδρύθηκε το 1992 με έδρα την Αθήνα και με σκοπό την ευρεία προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Με κύρια δραστηριότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου, την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το ΕΙΠ έχει δημιουργήσει ένα Δίκτυο Παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, στις πόλεις: Αλεξάνδρεια, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βουκουρέστι, Μόσχα, Οδησσό, Τεργέστη.
Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων: του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation.
Συνεργάζεται με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο.