Ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fajr – Τεχεράνη

English

Ο διακεκριμένος δημιουργός, Δημήτρης Αθανίτης και η βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμών, Στέλλα Κάλτσου, συμμετέχουν στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fajr, που πραγματοποιείται από 19 έως 27 Απριλίου, στην Τεχεράνη. Φέτος στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 120 ταινίες και πραγματοποιούνται 4 διαγωνιστικά προγράμματα.

Ο Δημήτρης Αθανίτης θα παραστεί ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Ο Έλληνας  κινηματογραφιστής θα δώσει το «παρών», μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογράφου, όπως ο Όλιβερ Στόουν, ο Νικόλα Πιοβάνι, ο Φράνκο Νέρο, ο Τόμας Μάουχ, ο Γιορν Ντόνερ, ο Σελίμ Καπλάνογλου και άλλοι.

Η Στέλλα Κάλτσου, ως επίσημη προσκεκλημένη στο πρόγραμμα «Talent Campus», θα πραγματοποιήσει ειδικά εργαστήρια, μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γάλλος κινηματογραφιστής Φίλιπ Ρος, η Άννα Χένκελ Ντόνερσμαρκ, ο Ρομπέρτο Περπιγκνάνι και άλλοι.  Στα εργαστήρια συμμετέχουν φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, που συγκεντρώνονται στην Τεχεράνη για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως παράλληλη εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή του Δημήτρη Αθανίτη και της Στέλλας Κάλτσου στο Φεστιβάλ πραγματοποιείται κατόπιν εισηγήσεως του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στους διοργανωτές.