Ελληνικές διακρίσεις στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino»

Το ποίημα «Το λουλούδι του λαβύρινθου» της μαθήτριας της 2ας Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Γεωργίας Θεοδώρας Ζώρα, διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης και Θεάτρου «Castello di Duino», που διοργανώνεται στην Τεργέστη από 21 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017. Η νεαρή ποιήτρια απέσπασε το σημαντικό βραβείο «Sergio Penco».

«Το λουλούδι του λαβύρινθου» της Γεωργίας Θεοδώρας Ζώρα

Με ειδική μνεία στην κατηγορία των θεατρικών κειμένων διακρίθηκαν οι Ελληνίδες μαθήτριες Μαρία Δέσποινα Δίπλα με το έργο της  «Διασχίζοντας στο χρόνο» και η Σταυριάνα Γεωργακίλα με το θεατρικό της έργο «What time tore apart».

img_4925-webΟ Διαγωνισμός Ποίησης, ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο, διοργανώνεται κάθε χρόνο επ’ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών και έως σήμερα έχουν συνολικά συμμετάσχει περίπου 11.000 άτομα. Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον Διεθνή Διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, το οποίο – εκτός από τα οργανωτικά θέματα – φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Περισσότερα για τον Διαγωνισμό:
Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino − 13η Έκδοση 2017