Friuli – Ελλάδα: Παραδοσιακή μουσική από τον Gianfranco Lugano

Κονσέρτο παραδοσιακής ελληνικής και φριουλάνικης μουσικής από τον Gianfranco Lugano, πραγματοποιείται στην Τεργέστη, στη Sala Xenia, τo Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, στις 18.30.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Furclap», σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης.

Ο Gianfranco Lugano, μουσικός, χορδιστής και κατασκευαστής πολλαπλών μουσικών οργάνων παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο κονσέρτο, το οποίο σκιαγραφεί ένα συμβολικό άξονα που ενώνει το Friuli και την Ελλάδα. Με την ευαισθησία και την τεχνική που τον διακρίνει, θα παρουσιάσει  μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου και δικές του συνθέσεις παραδοσιακής και αρχαίας μουσικής. Ένας μουσικός διάλογος που χαράσσει μία ιστορική και πολιτιστική διαδρομή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αυθόρμητης Λυρικής Μουσικής (Canto Spontaneo). Εκτός από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Friuli Venezia Giulia,  το Φεστιβάλ συμμετείχε μεταξύ άλλων στα «Δημήτρια 2019» στη Θεσσαλονίκη και στις εκδηλώσεις για τα «Kαβάφεια 2019» που πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.