Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Τεργέστη

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώθηκε εκδήλωση μνήμης στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Τεργέστη, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017.

Η αφήγηση της ιστορίας στο Α’ μέρος, τα ποιήματα του Β΄ μέρους και τέλος οι αφηγήσεις για τους Νεκρούς του Πολυτεχνείου στο Γ΄ μέρος, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό έναυσμα για τους μαθητές μας, να γνωρίσουν τα ιστορικά αυτά γεγονότα της Ελλάδος και να αντλήσουν διδάγματα για τη θεμελιώδη αξία της Δημοκρατίας. Η επαφή τους με τα γεγονότα ήταν βιωματική και η συμμετοχή τους ενεργή. Οπτικοακουστικό υλικό, κείμενα, ποιήματα και διάλογοι αποδόθηκαν από τους μαθητές  που προέρχονται από όλα τα επίπεδα σπουδών.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Τεργέστης επιδιώκει μέσα από το συνολικό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, να συνδέει τους σπουδαστές του με τον ελληνικό πολιτισμό και τις θεμελιώδεις αξίες του, περί Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Αξιοπρέπειας.

Σχόλια μαθητών για την εκδήλωση

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει  στις καθηγήτριες του σχολείου της Τεργέστης  Αναστασία και Άννα Κουβέλη, οι οποίες είχαν και την επιμέλειά της.