Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Fajr – Τεχεράνη

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Fajr στο Ιράν, διεξάγεται στην Τεχεράνη από τις 18 έως τις 29 Ιανουαρίου 2018 και φιλοδοξεί να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ της καλλιτεχνικής σκηνής του Ιράν και χωρών πέρα από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η Ελλάδα συμμετέχει με την παράσταση Blue Line της ομάδας Πλεύσις καθώς και με μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων και σεμιναρίων από ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών: Τζωρτζίνα Κακουδάκη (θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα), Κατερίνα Ευαγγελάτου (σκηνοθέτιδα), Πατρίσια Απέργη (χορογράφο, χορεύτρια) και Βασίλη Αποστολάτο (σχεδιαστή φωτισμών).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Fajr πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με στόχο την ενίσχυση των δεσμών των δύο φεστιβάλ, την ανάδειξη των κοινών καλλιτεχνικών τους στόχων καθώς και τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Την Ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ συντονίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την αμέριστη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ιράν και την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Επίσης:
«From the basement to the roof» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Ιρανοί φοιτητές στο Λύκειο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Ο «Ιππόλυτος» στο Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου – Μια Ιρανική θεατρική παράσταση του έργου του Ευριπίδη