Το ΕΙΠ φιλοξενεί το Micro μ Festival – Αλεξάνδρεια, Βερολίνο, Οδησσός

7η χρονιά, 15 πόλεις, 15 ταινίες μικρού μήκους, την ίδια μέρα και ώρα.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Βόλος, Βερολίνο, Παρίσι, Οδησσός, Αλεξάνδρεια.
Απευθείας συνδέσεις και ταυτόχρονη ψηφοφορία κοινού.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό «μικρό» κινηματογράφο.

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος, στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια μέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.

Συνταγή επιτυχίας και πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτελούν σαφώς οι απευθείας συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, στήνουν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του.

Φέτος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το φεστιβάλ φιλοξενώντας τη δράση της Αθήνας.

Το Micro μ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενισχύει την εξάπλωση του φεστιβάλ σε ακόμη περισσότερες πόλεις και φιλοξενεί το Micro μ σε τρείς πόλεις όπου δραστηριοποιείται, στην Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό.

Οι διοργανωτές, πιστοί στο στόχο τους να προσφέρουν στην τέχνη, επιστρέφουν στους δημιουργούς την αγάπη του κοινού για τον κινηματογράφο μετατρέποντάς την σε έμπρακτη στήριξη.

Τα βραβεία αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών RGB studios, BLK και VideoPress αξίας 3.000 ευρώ.

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 19:00  ώρα Ελλάδος
Τιμές εισιτηρίων:Γενική Είσοδος 7 € / Προπώληση 6€ viva.gr (έως 13/10/17)

Αθήνα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.
Θεσσαλονίκη, Cine Βακούρα, Ι. Μιχαήλ 8.
Ρόδος, Κινηματογράφος Παλλάς, Δημοκρατίας 13.
Χανιά, Studio OXO NOU, Αγ. Κυριακής 29.
Ηράκλειο, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου, Εφέσου 20-24.
Ξάνθη, Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ., Αντίκα 7.
Πάτρα, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λ. Γούναρη 34.
Τρίπολη, Cine Ville, 28ης Οκτωβρίου 56  & Δημητρακοπούλου 30.
Σαντορίνη, Οινοποιείο Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι.
Ιωάννινα, Θέατρο Καμπέρειο, Παπαδόπουλου 11.
Βόλος, Κτήριο Μεταξουργείου, Νικομήδειας 2, Νέα Ιωνία..
Βερολίνο, Institut français -Salle Boris Vian, Kurfürstendamm 211
Παρίσι, Centre Culturel Irlandais, 5, rue des Irlandais.
Οδησσός, Παράρτημα Ε.Ι.Π., Krasny pereoulok 20.
Αλεξάνδρεια, Jessuit Cultural Center, 298 Port Said Street.

Περισσότερες πληροφορίες για το Micro μ:
www.micromfestival.gr

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το Micro μ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 μετά το διαγωνιστικό μέρος  θα πραγματοποιηθεί μέρος αυτού του αφιερώματος που  περιλαμβάνει την προβολή έξι ταινιών μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Η είσοδος του κοινού κατά τη διάρκεια του αφιερώματος είναι ελεύθερη (Προβλεπόμενη ώρα έναρξης του αφιερώματος: 22:40).