Συνολικά 57 εκδηλώσεις στην Παιδική Γωνιά – Γωνιά Εφήβων – Γωνιά Εκπαιδευτικών της 17ης ΔΕΒΘ

Από τα πιο δυναμικά κομμάτια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι η Παιδική Γωνιά – Γωνιά Εφήβων – Γωνιά Εκπαιδευτικών, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος εκδηλώσεων, δράσεων, αλλά και παιδιών, εφήβων και οργανωμένων επισκέψεων μαθητών από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας στη διάρκεια των οποίων οι χώροι της Ηelexpo πλημμύριζαν από τις φωνές, τα γέλια και τα χειροκροτήματα των παιδιών και των εφήβων, στη φετινή, διαδικτυακή, εκδοχή της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης αναγνώστες, δημιουργοί, εκδότες, πολιτιστικοί φορείς και διοργανωτές έρχονται αντιμέτωποι με μια καινούργια πρόκληση και κατορθώνουν να κρατήσουν ζωντανή την ατμόσφαιρα της Έκθεσης με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Έτσι, στο πλαίσιο της Παιδικής Γωνιάς – Γωνιάς Εφήβων – Γωνιάς Εκπαιδευτικών μικροί και μεγαλύτεροι βιβλιόφιλοι έχουν την ευκαιρία όσο διαρκεί η διοργάνωση να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και εργαστήρια που οργανώνονται από εκδοτικούς οίκους και πολιτιστικούς φορείς. Παράλληλα, διεξάγεται και ένας κύκλος εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά και εφήβους.

Από την πλευρά του το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού οργανώνει την έκθεση με λόγια και εικόνες «Χρόνος είναι…» με τη συμμετοχή 53 συγγραφέων και 26 εικονογράφων, το αφιέρωμα στα κρατικά βραβεία παιδικού βιβλίου 2019 με τίτλο «5+4=5» που οργανώθηκε σε συνεργασία με τους βραβευμένους συγγραφείς και εικονογράφους και τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους, και τέλος την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια Γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες και ο Δράκος του Νερού» με θέμα τον Νίκο Σκαλκώτα.

Συνολικά στη διάρκεια της 17ης ΔΕΒΘ στο πλαίσιο της Παιδικής Γωνιάς – Γωνιάς Εφήβων – Γωνιάς Εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται 57 εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς, ενώ συμμετέχουν 16 εκδοτικοί οίκοι και 8 πολιτιστικοί φορείς . Συντονίστριά της είναι η Εύη Γεροκώστα.

Καθοριστική ήταν και φέτος η συμβολή της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που λειτούργησε, για άλλη μια χρονιά, αστραπιαία, ώστε να φτάσει η ενημέρωση για την Έκθεση σε όλα τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η 17η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Όλες τις εκδηλώσεις της Παιδικής Γωνιάς – Γωνιάς Εφήβων – Γωνιάς Εκπαιδευτικών της 17ης ΔΕΒΘ μπορεί να παρακολουθήσει ο χρήστης του διαδικτύου είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στο thessalonikibookfair.gr


Διαβάστε επίσης:

Χορηγοί Επικοινωνίας 17ης ΔΕΒΘ

Υποστηρικτές 17ης ΔΕΒΘ