Προσωπικότητες Αυγούστου 2021 από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στις ‘Προσωπικότητες’ Αυγούστου 2021 παρουσιάζει τον Κυριάκο Κουτσομάλλη, διευθυντή των μουσείων Γουλανδρή.

Κυριάκος Κουτσομάλλης: Διευθυντής των Μουσείων Γουλανδρή,  πρωτοποριακός ερευνητής, εικαστικός και πολιτιστικός διαχειριστής.

Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, ο Κυριάκος Κουτσομάλλης αποκαλύπτει ανέκδοτες ιστορίες σχετικά με την προσωπική του διαδρομή καθώς και την επαγγελματική του σταδιοδρομία και μιλά για τη σχέση της τέχνης με το ταλέντο και τις αξίες, οι οποίες  νοηματοδοτούν τη ζωή του.

Στη συζήτηση συμμετέχουν η ιστορικός τέχνης και μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Λουίζα Καραπιδάκη και ο εικαστικός, υπότροφος του Ιδρύματος Γουλανδρή και εκπρόσωπος του ΕΙΠ στην Κύπρο κ. Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Μεταφερόμαστε μέσα από μία εντυπωσιακή αφήγηση από την Ίμβρο, γενέτειρα του τιμώμενου καλεσμένου μας, στη σχολή της Χάλκης και  στο Παρίσι των νεανικών του χρόνων. Ο κος Κουτσομάλλης μάς εξηγεί τι σημαίνει για τη ζωή του ‘γεωγραφική τύχη’ και το ρόλο που έπαιξε σε αυτή η πρύτανις κα Ελένη Αρβελέρ. Μέσα από μία συναρπαστική περιγραφή γεγονότων ξετυλίγεται η καθοριστική σχέση και συμπόρευση του Κυριάκου Κουτσομάλλη με τους Βασίλη και Ελίζα Γουλανδρή. Ξεχωριστή θέση έχουν και οι εμπειρίες από τα ιστορικά γεύματα με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Ρότσιλντ, ο Μπαρίσνικοφ και πολλοί άλλοι.

Το νέο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ζωντανεύει μέσα από τις εικόνες των χώρων και των εκθεμάτων, καθώς μαθαίνουμε την ιστορία του και την περιπετειώδη διαδρομή που προηγήθηκε της δημιουργίας του. Με καίριες αφηγήσεις σχετικά με τα σημαντικότερα και διασημότερα έργα του μουσείου, την ιστορία της απόκτησής τους, με πληροφορίες για το τι σημαίνει ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης και γιατί είναι σημαντικό να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η διαδικτυακή συζήτηση ‘Προσωπικότητες’ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με καλεσμένο τον Κυριάκο Κουτσομάλλη θα μεταδοθεί την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021, στις 18.30, από την ιστοσελίδα, το facebook και το youtube του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το trailer της εκδήλωσης:

Χορηγός επικοινωνίας: