Παρουσίαση «Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα: παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές προκλήσεις, επιλογές και ρεαλιστικές στοχεύσεις»

Ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση αναβάλλεται για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ., λόγω των συνεπειών που επέφερε η κακοκαιρία.


Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και οι εκδόσεις Ηρόδοτος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου προς τιμήν του ακαδημαϊκού Νικολάου Αρτεμιάδη με τίτλο Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα: παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές προκλήσεις, επιλογές και ρεαλιστικές στοχεύσεις σε επιμέλεια των Λαμπρινού Πλατυπόδη, Βασιλικής Παπαδοπούλου και Νικολάου Μονιά και με πρόλογο του Ανδρέα Μαρκαντωνάτου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50 154 52 Ψυχικό.

Πρόγραμμα:

18:30 – 19:00 προσέλευση

Την εκδήλωση προλογίζει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. Χαιρετισμός της υφυπουργού παιδείας Ζέττας Μακρή. Χαιρετισμός του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νικολάου Α. Κούκη και επίσημων προσκεκλημένων.

Ομιλητές:

Βασιλική Παπαδοπούλου, σύμβουλος εκπαίδεuσης.

Λαμπρινός Πλατuπόδης, καθηγητής, σύμβουλος στο ΕΑΠ, ΕΔιΠ και ΑΕΑΑ.

Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κωνσταντίνος Καλογεράς, καθηγητής, συγγραφέας.

Επίδοση του συλλογικοί τόμου στους συγγραφείς από τον Νικόλαο Μονιά, διευθυντή του Γυμνασίου Κρυονερίου Αττικής. Την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση.

Είσοδος ελεύθεpη.