Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Τεργέστη

Συναυλία, για πρώτη φορά στην Ιταλία, από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου διοργανώνεται στην Τεργέστη, από την Ελληνική Κοινότητα της πόλης, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, στη Sala Tripcovich. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, το Ελληνικό Επίτιμο Προξενείο Τεργέστης, το Πανεπιστήμιο Τεργέστης – Νεοελληνική Γλώσσα και με τη χορηγία της BCC Staranzano e Villesse. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου  Τεργέστης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποτελεί έναν μύθο για την Ελληνική μουσική. Ξεκινά την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 70 και παρασυρμένος από το ισχυρό πολιτικό ρεύμα της εποχής, παρουσιάζεται στον Θεοδωράκη στην κατοικία του στο Παρίσι. Με το πάθος του τον κατακτά και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συναυλίες που ο Θεοδωράκης οργάνωσε στο εξωτερικό.

2016-12-6-%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85Με το πέρασμα του χρόνου η παρουσία του Βασίλη γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την Ελληνική μουσική. Η δύναμη και η ευαισθησία της φωνής του καθιστούν την ερμηνεία των τραγουδιών του μοναδική. Τα τελευταία 40 χρόνια με την φωνή του οδήγησε τους Έλληνες στους μουσικούς δρόμους συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Νικόλας Άσιμος, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θωμάς Μπακαλάκος, Χριστόφορος Κροκίδης, Σταμάτης Μεσημέρης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Βαρδής, Λάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Τα άλματά του επι σκηνής τον πέταξαν ψηλά, τόσο που να αγγίξει την ψυχή όλων των γενεών που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του και παρέμεινε εκεί σαν αναμμένος φάρος για να θυμίζει ότι η νεότητα δεν εξαντλείται ποτέ όταν μάχεσαι για τις ιδέες και τα όνειρά σου. Ρομαντικός και ευαίσθητος εξακολουθεί να κρατά ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τραγουδώντας πάντα με την κιθάρα του, λυγίζοντας τα πόδια του για ένα ακόμα άλμα, αυτό που χρειάζεται για να μας συναντήσει.

Τεργέστη, Sala Tripcovich (Largo Citta’ di Santos, 1, 34132, Τrieste).
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, 20:30.