ΜΕΔΟΥΣΑ | Το ψηφιακό αποθετήριο ανοιχτής πρόσβασης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας: νέα δομή και ανανεωμένο περιεχόμενο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, στις 6 το απόγευμα,
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (οδός Έλλης 8 στη Βέροια)
στην παρουσίαση της νέας ανανεωμένης ΜΕΔΟΥΣΑΣ, του ψηφιακού αποθετηρίου μνήμης της βιβλιοθήκης:

https://catalogue.libver.gr/iguana/www.main.cls?surl=medusa

Θα μιλήσουν οι:

Αναστασία Ταναμπάση, Ιστορικός και Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Στέργιος Ζυγουλιάνος, Λογιστής – Συλλέκτης παλαιών φωτογραφιών της Βέροιας, Διαχειριστής της Ομάδας στο Facebook «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας».

Θα ακολουθήσει παρουσίαση των νέων δυνατοτήτων της ΜΕΔΟΥΣΑΣ
καθώς επίσης και αποτελεσματικοί τρόποι αναζήτησης στο ψηφιακό αποθετήριο, από το Γιώργο Μπίκα, Υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης  της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Η ΜΕΔΟΥΣΑ αποτελεί το ψηφιακό αποθετήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η συνεχώς αυξανόμενη ψηφιακή βιβλιοθήκη φιλοδοξεί να συγκεντρώσει, διαφυλάξει και ν’ αναδείξει την ιστορική, πολιτιστική, θρησκευτική και κοινωνική κληρονομιά της πόλης της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας γενικότερα.

Η ψηφιακή συλλογή λειτουργεί από το 2007, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για ερευνητές, φοιτητές και όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία του τόπου μας και περιλαμβάνει περισσότερα από 10.000 τεκμήρια:  βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, καρτ-ποστάλ, βίντεο, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις χειρόγραφα, παλαίτυπα και χάρτες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας που οριοθετούνται χρονικά από τον 11ο έως τις αρχές του 20ου αι.

Συνδιοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού –  Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της βιβλιοθήκης στο youtube:  https://www.youtube.com/@libveria