Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι

Στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου, την παλαιότερη των Βαλκανίων, που πραγματοποιείται από 21 έως 29 Οκτωβρίου, συμμετέχει μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα.

Η ελληνική συμμετοχή, υπό τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), στοχεύει στη διάδοση του ελληνικού βιβλίου και την αμοιβαία ενημέρωση για την τρέχουσα βιβλιοπαραγωγή στις δύο χώρες, και όχι μόνο.

Την ελληνική συμμετοχή στηρίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σερβία. Αύριο Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, στο ελληνικό περίπτερο, η Εστία θα παρουσιάσει τις δράσεις της για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Την ίδια μέρα, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Σερβία, κ. Μαρία Λεβαντή, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο.

Οι εκδοτικοί οίκοι που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο είναι: Byron, Historical Quest, iWrite, Ατέχνως, Εντύποις, Ηλιαχτίδα, Ιωλκός, Καλειδοσκόπιο, Μετρονόμος, Μωραΐτης, Όστρια, Παπαδήμας Εκδοτική, Χατζηλάκος.