Διοικητικό Συμβούλιο

Πρώτος Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού υπήρξε ο Καθηγητής Ιωάννης Γεωργάκης. Ακολούθησαν ο Καθηγητής Μιχαήλ Σακελλαρίου, ο Καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο Καθηγητής Νίκος Οικονομίδης, ο Καθηγητής Αργύρης Φατούρος, ο Μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιπρόεδρος
Ηλίας Νικολακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ταμίας
Ιουλία Σκουνάκη, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος.

Μέλη

Αθηνά Αθανασίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κώστας Γαβράς, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος.

Κώστας Γραμμένος, Καθηγητής στο City University London, Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου.

Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παναγιώτης  Κουνάδης, Πολιτικός Μηχανικός − Πολεοδόμος, Μελετητής του Ελληνικού τραγουδιού.

Δημήτριος Κυρτάτας, Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γιώργος Παπαναστασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη).

Γιάννης Ψυχοπαίδης, Εικαστικός, Ομότιμος Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Μιχαήλ Ευστράτιος Δαρατζίκης, Πρέσβης, Διευθυντής της Ε1 Διεύθυνσης Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.