Συμπόσιο στην Αλεξάνδρεια: “Περί Μεσογειακής Ρευστότητας”

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το  Συμπόσιο “Atlas of the Mediterranean Liquidity” που πραγματοποιήθηκε  στην Αλεξάνδρεια από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Αλεξανδρείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ινστιτούτων  Γκαίτε της Νάπολης, της Αθήνας και της Αλεξάνδρειας. Οι συνεδριάσεις φιλοξενήθηκαν στο Παράρτημα Αλεξανδρείας του ΕΙΠ, στην πασίγνωστη Βιβλιοθήκη και στο Ινστιτούτο Γκαίτε της πόλης.

Το απόγευμα του Σαββάτου – της τελευταίας ημέρας – η ομορφιά και τα χαμόγελα περίσσευαν στο ιστορικό  Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Αλεξανδρείας. Μια βραδιά με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος του Συμποσίου άφησε σε Έλληνες, Αιγύπτιους και Ευρωπαίους που παρευρέθησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο χώρος του Ιδρύματος Πολιτισμού γέμισε από το πολυπολιτισμικό κοινό, που ανέμενε να ακούσει την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, τις ομιλίες των διοργανωτών και στο τέλος να απολαύσει την μοναδική σε φωνή, Μαριλένα Ρουσόγλου να τραγουδά με το συγκρότημά της ελληνικά, γαλλικά, αραβικά και πάσης φύσεως διεθνείς επιτυχίες.

Η Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας κα. Σταυρούλα Σπανούδη, σημείωσε: «Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία γεγονότα του Συνεδρίου, αρχής γενομένης με τα τέσσερα ποιήματα του Καβάφη που διαβάστηκαν στα ελληνικά, από τους δύο μαθητές του Ιδρύματος Πολιτισμού Παραρτήματος Αλεξανδρείας, την Μαρία Μοχάμεντ, τον Χουσεΐν Σάμι, τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο και τη Βασιλική Βλάμη.

Το τριήμερο συνέδριο σχετιζόμενο με την «μεσογειακή ρευστότητα» περιελάμβανε επιστημονικές ομιλίες, περί της διευθέτησης των νερών, των πόρων και της θάλασσας. Και βέβαια κλείσαμε ευχάριστα , με τη συναυλία της κας. Μαριλένας Ρουσόγλου που αφορούσε τραγούδια ελληνικά, αραβικά και διεθνή που έχουν σχέση με τη θάλασσα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.