«Ελλάδα: επανάσταση και επαναστάσεις (1821-2021)» από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βουκουρέστι

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η πρωτοβουλία πολιτών για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στη Ρουμανία Față/Verso, διοργανώνουν podcasts με τίτλο «Ελλάδα: επανάσταση και επαναστάσεις»,

Οι προσκεκλημένοι των podcasts θα μιλήσουν για την ιστορία της Ελλάδας με αφετηρία το 1821, τη σχέση με την ιστορία της Ρουμανίας, τις προσωπικότητες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την ελευθερία, καθώς και για τη μουσική της Ελλάδας, τα έθιμα, τις λαϊκές ενδυμασίες, τη λογοτεχνία κ.ά.
Η σειρά περιλαμβάνει έξι επεισόδια. To πρώτο θα είναι διαθέσιμο την Πέμπτη, 25 Μαρτίου, σε όλες τις εφαρμογές για podcast (Spotify, Apple Podcasts, Stitcher, Google Podcasts, Buzzsprout etc.), καθώς και στις ιστοσελίδες των διοργανωτών: www.hfc-worldwide.org/bucharest, www.fata-verso.ro.
Τa podcasts οργανώνουν και συντονίζουν η Simina Popa, μεταφράστρια και πολιτιστική διαχειρίστρια και ο Claudiu Sfirschi-Lăudat, μεταφραστής και διευθυντής της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι.

Χορηγός επικοινωνίας της δράσης είναι τα βιβλιοπωλεία Cărturești.