Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino − 18η Έκδοση 2022

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino (www.castellodiduinopoesia.org) διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative), του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας κ.ά.

Ο διαγωνισμός ποίησης, ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο, διοργανώνεται κάθε χρόνο επ’ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών. Έως σήμερα έχουν συνολικά συμμετάσχει περίπου 11.000 άτομα.

Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, το οποίο – εκτός από τα οργανωτικά θέματα – φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Προθεσμίες :
Για τα ατομικά ποιήματα: 20 Νοεμβρίου 2021
Για τα θεατρικά κείμενα: 10 Δεκεμβρίου 2021
Ειδική προθεσμία για τα σχολεία και τις ομάδες: 31 Δεκεμβρίου 2021

Η προκήρυξη του διαγωνισμού

Το ΕΙΠ Ιταλίας (www.hfc-worldwide.org/trieste) δραστηριοποιείται από το 2008 και έχει την έδρα του στην Τεργέστη. Σκοπός του είναι η  διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας, η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και η άσκηση πολιτιστικής διπλωματίας στην Ιταλία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών και συνεργιών μεταξύ Ιταλικών και Ελληνικών πολιτιστικών, μορφωτικών και εκπαιδευτικών φορέων.