Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino – Τεργέστη

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello di Duino (www.castellodiduinopoesia.org) διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico και με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative), του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας κ.ά.

Πρόεδρος του Συλλόγου «Ποίηση και Αλληλεγγύη», καθώς και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Castello di Duino, είναι η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεργέστης, κυρία Gabriella Valera Gruber.

Ο Διαγωνισμός Ποίησης, ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο, διοργανώνεται κάθε χρόνο επ’ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 11.000 άτομα. Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον Διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, το οποίο – εκτός των οργανωτικών θεμάτων – φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino − 15η Έκδοση 2019
Προθεσμίες :
Για ατομικά ποιήματα: 31 Οκτωβρίου 2018
Για θεατρικά κείμενα: 30 Νοεμβρίου 2018
Προθεσμία για σχολεία και ομάδες: 31 Δεκεμβρίου 2018

Η Προκήρυξη του Διαγωνισμού