ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 

Οι ενδιαφερόμενες Λέσχες Ανάγνωσης παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

 

Ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας προς τις Λέσχες Ανάγνωσης για να συμμετάσχουν στη δημιουργία του Δικτύου Λεσχών Ανάγνωσης, με στόχο να καταγράψει το σύνολο των ενεργών ομάδων που λειτουργούν στην Ελληνική περιφέρεια δημιουργώντας μια ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας, δικτύωσης και δημιουργικής συνεργασίας. 

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus μέσα από το οποίο προέκυψε η πρώτη ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Λέσχες Ανάγνωσης, Φιλαναγνωσία και Διαπολιτισμικός Διάλογος». Μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική εκδήλωση σχετικά με τη μορφή και το ρόλο των λεσχών ανάγνωσης στη νέα μετά την πανδημία εποχή, για τη φιλαναγνωσία και το διαπολιτισμικό διάλογο, η οποία αναμεταδόθηκε και διαδικτυακά για τους ενδιαφερόμενους που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, κυρίως από Λέσχες Ανάγνωσης εκτός Αθηνών.  

Περιγραφή της εκδήλωσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ: 
Λέσχες Ανάγνωσης, Φιλαναγνωσία και Διαπολιτισμικός Διάλογος στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

 

Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (4-7 Μαΐου 2023) και πλαισιώθηκε από σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος που περιελάμβανε συζητήσεις εκπροσώπων λεσχών Ανάγνωσης και μια επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με το Εργαστήριο για τη μελέτη της ανάγνωσης και της Γραφής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία (ΠΤΔΕ. ΑΠΘ) μπορείτε να διαβάσετε εδώ: 
ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Τον Σεπτέμβριο (17/9) οι Λέσχες Ανάγνωσης δίνουν ραντεβού στο Φεστιβάλ Βιβλίου, σε μια συζήτηση την παρουσία και την άνθιση σε όλη την Ελλάδα των Λεσχών Ανάγνωσης, των άτυπων αυτών ομάδων που λειτουργούν σαν εστίες καλλιέργειας και διάδοσης της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Λέσχες Ανάγνωσης: Ας μιλήσουμε για βιβλία!» στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

 

Οι εγγεγραμμένες Λέσχες ανά Περιφέρεια (ενημέρωση 09/2023) :

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Αττικής

Βορείου Αιγαίου

Δυτικής Ελλάδας

Δυτικής Μακεδονίας

Ηπείρου

Θεσσαλίας

Ιονίων Νήσων

Κεντρικής Μακεδονίας

Κρήτης

Νοτίου Αιγαίου

Πελοποννήσου

Στερεάς Ελλάδος

Διαδικτυακές Λέσχες Ανάγνωσης