Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο: τρία χρόνια από τον θάνατό του — Βερολίνο

Στον βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο Θόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον ξαφνικό θάνατό του (24 Ιανουαρίου 2012), είναι αφιερωμένος αυτός ο κύκλος τριών εκδηλώσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

«Πρόσωπα και χώροι», φωτογραφική έκθεση της Νέλλης Τραγουστή
Θέμα των φωτογραφιών, τα πρόσωπα και οι χώροι της τελευταίας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η Σκόνη του Χρόνου». Μια προσωπική ματιά της φωτογράφου στους άδειους χώρους, στα πρόσωπα των ηθοποιών και του σκηνοθέτη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και στην Κολωνία το 2008 (www.kanellatragousti.com).
Εγκαίνια: Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015, 18:00-21:00
Διάρκεια έκθεσης: 13 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2015

«Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει την Σκόνη του Χρόνου», του Νίκου Λυγγούρη
Το ντοκιμαντέρ αυτό του πολυβραβευμένου Νίκου Λυγγούρη καταγράφει δίκην ημερολογίου τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου στο Βερολίνο κατά την διάρκεια οκτώ επιλεγμένων ημερών: 18 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου 2008 (47΄). Ο Αγγελόπουλος μιλάει για τις καλλιτεχνικές του πεποιθήσεις καθώς και για τον τρόπο της δουλειάς του και κάνει έναν απολογισμό της δημιουργικής του πορείας.
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015, 19:30

«Οι τριλογίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου»: ομιλία του Πέτρου Μάρκαρη
Ο γνωστός συγγραφέας, σεναριογράφος και μεταφραστής γερμανικής λογοτεχνίας στα ελληνικά, Πέτρος Μάρκαρης, υπήρξε στενός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η ομιλία του (στα γερμανικά) διατρέχει το μεγάλο και πλούσιο τοπίο της δημιουργίας του Έλληνα κινηματογραφιστή.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, 19:00