Rumani

Vatra e FGK është e vendosur në Bukuresht dhe u përurua në 2008 me qëllim promovimin e kulturës Greke përmes ngjarjeve kulturore dhe kurseve në gjuhën Greke. Për këtë qëllim, janë krijuar lidhje të ngushta me institucionet kulturore rumune dhe të huaja në Bukuresht.Vatra e Bukureshtit të FGK është anëtare e rrjetit lokal EUNIC dhe merr pjesë rregullisht në aktivitetet e përbashkëta qe organizohen si : Nata e Instituteve Kulturore, Festivali Europian i Filmit, Salloni i Animacioneve, Dita Europiane e Gjuhëve, Nata e Letërsisë etj.

Add Comment