Egjipt

Dega e Fondacionit Grek të Kulturës në Egjipt u themelua në 1994 dhe është vendosur në ndërtesën neoklasike të ish Shkollës së Vajzave Averofio në Aleksandri.Disponon bibliotekë huazimi të hapur për publikun, si dhe ambiente ekspozitash, leksionesh dhe mësimdhënieje të gjuhës greke. Dega zhvillon leksione të gjuhës Greke dhe është gjithashtu qendër çertifikimi per greqishten.Në kuadër të aktiviteteve të saj, ajo organizon leksione, ekspozita, koncerte si dhe merr pjesë në Panairin Ndërkombëtar të Librit të Kajros dhe ngjarje të tjera kulturore në vend.

Add Comment