Επίσκεψη του Λυκείου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, η Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υποδέχτηκαν στην Τεργέστη 50 μαθητές του Λυκείου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του σχολείου στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Άγιου Νικόλαου, καθώς και στο Μουσείο και στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας. Η διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, Αλίκη Κεφαλογιάννη, παρουσίασε στους μαθητές τη δραστηριότητα του Ιδρύματος και τον σημαντικό ρόλο του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της πόλης, ενώ ο ναύαρχος Στέλιος Ρίτσος, μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας, μίλησε για την Ιστορία της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης.

Το ΕΙΠ Ιταλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα Ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με θέματα Ελληνικού πολιτισμού, σε Ιταλικά σχολεία. Επίσης συμβάλλει στην αδελφοποίηση Ιταλικών και Ελληνικών σχολείων, στην εκπόνηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στη συμμετοχή Ελληνικών σχολείων σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ιταλία, στη συμμετοχή Ελληνικών και Ιταλικών σχολείων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε αδελφοποιήσεις Πανεπιστημίων.