Spectacol de teatru-dans „Poveste fără nume”

Ελληνικά
English

Asociația Culturală Greacă din România NOSTOS vă invită la spectacolul Poveste fără nume, organizat în colaborare cu Fundația Culturală Greacă, cu sprijinul Ambasadei Republicii Elene la București și al Camerei de Comerț a Greciei. Spectacolul are ca punct de plecare piesa de teatru omonimă a lui Iakovos Kambanellis, iar muzica îi aparține lui Manos Hatzidakis.

Tema piesei este una de actualitate. Textul lui Kambanellis satirizează și persiflează situația jalnică a unui popor care și-a ales conducători nepotriviți, a așteptat ajutor din afară și nu s-a folosit de propriile forțe și de resursele țării sale pentru a-și asigura bunăstarea și libertatea.

2015-10-14-ΒΟΥΚ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ 3

La realizarea spectacolului participă cinci dansatori români, care, prin mișcările lor, transmit mesajul piesei lui Kambanellis. De asemenea, din distribuție fac parte zece greci, care alcătuiesc corul și joacă rolurile principale, interpretând totodată cântecele lui Manos Hatzidakis.

Partea narativă este asigurată de Afroditi Ioannidou, care deopotrivă semnează regia spectacolului și adaptarea textului. Mișcarea scenică și coregrafia îi aparțin Amaliei Strinopoulou. Stella Goutsanou s-a îngrijit de conducerea corului și de ilustrația muzicală.

Spectacolul are loc la Arcub (Str. Batiște 14), miercuri, 14 octombrie, ora 20.00.
Va fi disponibil un rezumat în limba română al spectacolului.

Preț bilet: 25 lei