Отворена врата“ амбасада ЕУ у ХФК

Ελληνικά

У оквиру манифестације „Отворена врата“ амбасада земаља Европске уније, Хеленску фондацију за културу су 31. маја посетили ученици основних школа из Зрењанина, Елемира, Арадца и Орловата.

Continue reading Отворена врата“ амбасада ЕУ у ХФК

XVII Међународна смотра археолошког филма

Ελληνικά English

Центар Хеленског фонда за културу у Београду учествује на XVII Међународној смотри археолошког филма, коју приређује Народни Музеј у Београду у сарадњи са страним културним центрима и амбасадама у Србији од 31. марта до 7. априла.

Continue reading XVII Међународна смотра археолошког филма

Шест погледа на породицу: Ретроспектива савременог грчког филма

Ελληνκά
English

Хеленска фондација за културу у сарадњи са биоскопом Купина из Ниша и Грчким филмским центром од 14. до 19. марта приређује ретроспективу савременог грчког филма Шест погледа на породицу коју су спонзорисале Војвођанска банка, Eurobank и Piraeus банка уз подршку Хеленског привредног удружења Србије.

Continue reading Шест погледа на породицу: Ретроспектива савременог грчког филма

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ПЕВАЧКЕ ДРУЖИНЕ РУКОВЕТ

Ελληνικά
English

Божићни концерт Певачке дружине Руковет Дјева днес пресуштаственаго раждает биће одржан у четвртак, 17.12.2012. у 19:00 у простору Хеленске фондације за културу.

Continue reading БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ПЕВАЧКЕ ДРУЖИНЕ РУКОВЕТ

GRČKI ANIMIRANI FILM u Beogradu

Ελληνικά
English

Povodom 70 godina od nastanka prvog animiranog filma u Grčkoj (1945 – 2015) Udruženje grčkog animiranog filma ASIFA Grčke (Grčki ogranak Međunarodne asocijacije animiranog filma) organizuje projekcije najuspešnijih grčkih animiranih filmova u matici i inostranstvu.

Continue reading GRČKI ANIMIRANI FILM u Beogradu

Mreža kulturnih centara zemalja Evropske unije

Ελληνικά
English

Mreža kulturnih centara zemalja Evropske unije – EUNIC Srbija u partnerstvu sa Filološkim fakultetom u Beogradu i u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope i Delegacijom Evropske unije,
povodom Evropskog dana jezika 26. septembra 2015. organizuje konferenciju posvećenu višejezičnosti i značaju učenja jezika
Konferencija se sastojati iz dva dela.

Continue reading Mreža kulturnih centara zemalja Evropske unije

Грчки писци: Александрос Пападијамандис

Ελληνικά
English

У оквиру серије приредби о грчким писцима, Хеленска фондацијa за културу, у жељи да домаћој публици представи врхунског грчког прозаисту, свеца грчке књижевности, приређује изложбу Александрос Пападијамандис (1857-1911).

Continue reading Грчки писци: Александрос Пападијамандис

ХЕЛЕНСКА ФОНДАЦИЈА ЗА КУЛТУРУ на 16. СМОТРИ АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА У БЕОГРАДУ (19-25. Марта, Галерија фресака)

English

Хеленска фондација за културу учествује на 16. Смотри археолошког филма коју приређује Народни Музеј у Београду у сарадњи са иностраним културним центрима и амбасадама у Београду.

Continue reading ХЕЛЕНСКА ФОНДАЦИЈА ЗА КУЛТУРУ на 16. СМОТРИ АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА У БЕОГРАДУ (19-25. Марта, Галерија фресака)

Хеленска фондација за културу на Београдском Шопен Фесту

Ελληνκά
English

Хеленска фондација за културу учествује на овогодишњем Шопен Фесту, међународном фестивалу посвећеном Шопеновом стваралаштву.

Continue reading Хеленска фондација за културу на Београдском Шопен Фесту

Београд – Република Србија