Ημερίδα για τον «Ερωτόκριτο» στο Βελιγράδι

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως Έτους Ερωτόκριτου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εστία Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού οργανώνει ημερίδα για το εμβληματικό ποιητικό έργο της Κρητικής λογοτεχνίας, με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Σερβικής πρωτεύουσας.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Ερωτόκριτος, ένα Ρομάντζο της Κρητικής Αναγέννησης – Πроέλευση και Απηχήσεις» και πραγματοποιείται την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00, στη Ρωμαϊκή Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βελιγραδίου.

Στην προέλευση του έργου θα αναφερθεί ο Δρ Darko Todorovic, καθηγητής κλασικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ ο μεταφραστής Zoran Mutic, ο οποίος έχει μεταφράσει στα Σερβικά αποσπάσματα του Ερωτόκριτου, θα μιλήσει για την πρόσληψη του έργου σε μεταγενέστερες εποχές, καθώς και για το περίφημο δοκίμιο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη για τον Ερωτόκριτο.
Τον Ερωτόκριτο ως σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική δημιουργία, θα αναδείξει ο Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας του πολυβραβευμένου ομώνυμου κόμικ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού και μουσικά βίντεο αποσπασμάτων του Ερωτόκριτου.