«Χάρτινα καράβια δεν βυθίζονται»: Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Καστρινάκη στο Βερολίνο

 Η ιστορικός τέχνης Αγγέλα Ταμβάκη γράφει για την τέχνη του Α. Καστρινάκη: «Σφύζει από γνήσια απόλαυση και χαρά της ζωής, αλλά και χαρά της ζωγραφικής.

Καραβάκια και χαρταετοί, αναμνήσεις από αιγαιοπελαγίτικα τοπία, απεικονίζονται με μια αφάνταστη πανδαισία έντονων χρωμάτων και μια τεχνοτροπία που κατορθώνει να μεταδώσει μια ευχάριστη, νοσταλγική αίσθηση παιδικότητας και αυθορμητισμού».

Ο Αντώνης Καστρινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Από το 1976 παρακολούθησε ελεύθερα σπουδαστήρια ζωγραφικής και από το 1978 σπούδασε στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε το 1981. Από το 1988 έχει πραγματοποιήσει δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές και έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην Ελλάδα στο Μουσείο Βορρέ, στις συλλογές των Νικόλα Α. Βερνίκου, Δήμου Κυπριανού, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Φλωρίκας Κυριακοπούλου κ.ά. Στην Ελβετία στη συλλογή Patrick R. Hardmeyer. Στις Η.Π.Α. στη συλλογή Rick L. Wright και αλλού. Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και με το Μουσείο Μπενάκη.

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου,
Wittenbergplatz 3 A, 10789 Berlin
Εγκαίνια: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, ώρα 20:00 έως 22:00
Διάρκεια της εκθέσεως: 30 Μαΐου έως 28 Ιουνίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 έως 16:00