Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ο θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας, επιστρέφει και φέτος, από την 31η Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο  Ζάππειο.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και υποστηρίζεται από το Ζάππειο Μέγαρο. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ είναι η «Μελοποιημένη Ποίηση». Αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, μας ξεναγούν στα μονοπάτια της περιπετειώδους διαδρομής του ποιήματος, από τη δημιουργία του στις σελίδες του βιβλίου, μετά στο πεντάγραμμο και από εκεί στα χείλη όλων μας.

Τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Μετζικώφ.

47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Διάρκεια: 31 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου 2018
Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30