Το ΕΙΠ στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2015

Με την ταινία «Ο εχθρός μου (The Enemy Within), του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, συμμετέχει η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι, στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2015.

Η προβολή πραγματοποιείται την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, στον κινηματογράφο «Elvira Popescu».

Ο εχθρός μου (The Enemy Within)
Ελλάδα, 2014, 103’
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Με τους: Μαρία Ζορμπά, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώργος Γάλλος, Αριάδνη Καβαλιέρου

Η ζωή ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη αναστατώνεται βίαια όταν μια συμμορία εισβάλλει ένα βράδυ σπίτι του, το ληστεύει και κακοποιεί την κόρη του. Η αστυνομία δεν έχει στοιχεία για να βρει τους υπόπτους, ένας γείτονας όμως θα του δώσει πληροφορίες και θα τον φέρει μπροστά σε ένα μοιραίο ηθικό δίλημμα.

Πατώντας πάνω σε ένα δραματουργικά γερό και αναπτυγμένο με στερεά βήματα σεναριακό υλικό, ο Τσεμπερόπουλος υπηρετεί διακριτικά την αγωνιώδη ιστορία του. Η αφήγησή του διαθέτει μια παλιομοδίτικη στιβαρότητα, η κοινωνική πίεση είναι διαρκώς παρούσα, αλλά πάντα σε δεύτερο πλάνο, και οι πρωταγωνιστές του είναι απόλυτα πειστικοί. Πίσω από όλα αυτά, ωστόσο, παραμονεύουν τα ιδεολογικά και ψυχολογικά αδιέξοδα του σύγχρονου Έλληνα, τα οποία περιγράφονται με αφοπλιστική σαφήνεια. Βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. (Πηγή: Athinorama.gr)

Το trailer της ταινίας

Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξή τους στο Ρουμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο και στην εταιρεία «Orphee Beinoglou».

Περισσότερα για το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βουκουρέστι