Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Ραμάλα

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των Καζαντζάκη, Τσίρκα, Ρίτσου, Καβάφη και άλλων σημαντικών Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών, μεταφρασμένο στα αραβικά ή στα αγγλικά, θα έχουν οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που διεξάγεται στην πόλη της Δυτικής Όχθης από τις 10 έως τις 20 Απριλίου.

Την έκθεση επισκέπτονται εκπρόσωποι εκδοτών από όλο τον αραβόφωνο κόσμο, που απευθύνονται σε εκατομμύρια αναγνώστες, από το Μαρόκο ως το Ιράκ.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνονται αναγνώσεις, παραστάσεις χορού και κουκλοθέατρου, δραστηριότητες για παιδιά, αφήγηση παραδοσιακών ιστοριών της περιοχής και άλλες εκδηλώσεις, ενώ φέτος τιμώμενο πρόσωπο είναι η Παλαιστίνια συγγραφέας Σαχάρ Καλιφέ (Sahar Khalifeh). H Καλιφέ γεννήθηκε στη Ναμπλούς το 1942, σπούδασε στη Ραμάλα και στις ΗΠΑ, έχει γράψει το μυθιστόρημα «Άγρια Αγκάθια» (1976), ενώ το 2006 έλαβε το βραβείο λογοτεχνίας «Ναγκίμπ Μαφχούζ» για το μυθιστόρημα «The Image, the Icone and the Covenant». Είναι επίσης η ιδρύτρια του «Women’s Affairs Center» στην Παλαιστίνη και στην Ιορδανία.

Η ελληνική συμμετοχή στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Ραμάλα διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Ραμάλα, 10-20 Απριλίου 2014