Απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αποφάσισε να υποστηρίξει με εκδηλώσεις και δράσεις την Ελληνική υποψηφιότητα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, ως ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς, αναγνωρίζοντας ότι:

Πρώτον, η υπόθεση της Ειρήνης είναι κυρίως υπόθεση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δεύτερον, οι κάτοικοι του Αιγαίου περιθάλπουν με στοργή, αγάπη και σεβασμό τους πρόσφυγες που καταφθάνουν δια ξηράς και θαλάσσης στον Ελλαδικό χώρο, μεταφέροντας τους την πρώτη ακτίνα ελπίδος και φωτός για ένα μέλλον Ελεύθερο και Δημοκρατικό.

Τρίτον, οι άνθρωποι του Αιγαίου προσέφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς με μόνη αρχή να υπηρετούν τις αξίες του ανθρωπισμού. Πρόκειται για μια στάση ζωής που ανταποκρίνεται στις παραδόσεις και τις αξίες ενός μακραίωνος Αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι οι νήσοι του Αιγαίου είναι άξιοι να τιμηθούν με το βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης.

 

Φωτογραφία: SOOC