«Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» — Βουκουρέστι

Με την ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» (2007) συμμετέχει η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου EMINESCHOOL (6-8 Απριλίου 2015).

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΙΠ.

Περισσότερα για την ταινία
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Μοντάζ: Σπύρος Κόκκας
Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης (Κωνσταντίνος Καβάφης), Δημήτρης Οικονομίδης (Φερνάντο Πεσσόα), Όθων Μεταξάς (Βασίλης Καπόπουλος), Αιμίλιος Τσούβαλης (Βασίλης Καπόπουλος)
Αφήγηση: Μηνάς Χατζησάββας, Luis Lima Barreto, Όθων Μεταξάς
Συμπαραγωγή: EKK, ΕΡΤ Α.Ε., Graal, Άρκτος, Contracosta Producoes, ΡΙΚ
Παραγωγός: Θάνος Λαμπρόπουλος
35mm, Έγχρωμο, 90΄
Ελλάδα / Πορτογαλία / Κύπρος 2007

Στις 21 Οκτωβρίου του 1929, το υπερωκεάνιο Saturnia ξεκινά από την Τεργέστη το ταξίδι του προς την Αμερική, μαζεύοντας μετανάστες από τα λιμάνια της Μεσογείου. Ένας νεαρός Έλληνας που επιβιβάζεται στην Πάτρα θα γίνει μάρτυρας μιας απρόσμενης συνάντησης: μια νύχτα, σ’ αυτό το πλοίο που κουβαλά τα όνειρα του Νέου Κόσμου, θα λάβει χώρα η εξίσου ονειρική αλλά και πραγματική συνάντηση δύο μεγάλων ποιητών του αιώνα που πέρασε: του Φερνάντο Πεσσόα και του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Η αλήθεια και το ψέμα, η Ευρώπη και η Αμερική, η ποίηση και το σινεμά. Ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει με συναρπαστικό τρόπο στον μαγικό κόσμο των δύο κορυφαίων λογοτεχνών. Κρατικό Βραβείο ντοκιμαντέρ και καλύτερη ταινία της χρονιάς από τους Έλληνες κριτικούς.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βουκουρεστίου EMINESCHOOL
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, Κινηματογράφος Union
www.emineschool.ro