«Ποιος Καβάφης; Η διερεύνηση μιας απορίας»: Διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Δημηρούλη — Λευκωσία

Ο μελετητής του Καβαφικού έργου και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Δημηρούλης, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών στο Κέντρο Νεολογισμών και Επιστημονικών Όρων, ενώ πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Αγγλία και δίδαξε στο Department of Roman and Modern Greek Studies.
Κατά την περίοδο 1985-87 εργάστηκε ως λέκτορας στο Department of Modern Greek Studies του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και στη συνέχεια εξελέγη Foundation Professor στο Πανεπιστήμιο του Φλίντερς της Νοτίου Αυστραλίας, όπου οργάνωσε το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών (1987-1992). Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και εξελέγη Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1997 διευθύνει το Γλωσσικό Εργαστήριο και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του ιδίου Τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας δίδαξε σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια Θεωρία και Ιστορία της Λογοτεχνίας, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ρητορική, Τέχνη του Λόγου, Ιστορία της Γλώσσας, Πολιτισμική Επικοινωνία και Ιστορία του Βιβλίου, της Γραφής και της Ανάγνωσης.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, 7.00 μ.μ.
Λευκωσία, Πολιτιστικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας
Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου Γ’