«NEW ERA EAUDESEA» στο Σπίτι της Κύπρου – Αθήνα

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, η ομαδική εικαστική έκθεση «NEW ERA EAUDESEA», που φιλοξενήθηκε από τις 10 Μαρτίου στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).

Στην έκθεση συμμετείχαν 16 καλλιτέχνες που επιχείρησαν, μέσω της ιδιαίτερης εικαστικής γλώσσας και των διαφορετικών φορμών της τέχνης, να προσεγγίσουν και να σχολιάσουν το φαινόμενο της προσφυγιάς, την σκληρή κοινωνικοπολιτική αυτή πραγματικότητα των σύγχρονων κρατών, την αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών, τον ξεριζωμό λαών από τον τόπο τους και την αναζήτηση ενός νέου ασφαλέστερου και ειρηνικού χώρου/τόπου.

Διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας διπλής δράσης αφιερωμένης στον «Πρόσφυγα», η οποία περιελάμβανε, παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, συζήτηση, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών, με θέμα «Η προσφυγική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης», στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν θέματα που αφορούν στα αίτια και τις συνέπειες του παγκόσμιου δράματος, των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, που εκδηλώνεται ως απότοκος της εμπόλεμης σύρραξης και κλιμακώνεται επικίνδυνα στην Μέση Ανατολή.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Νίκος Χαραλαμπίδης, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ερατώ Χατζησάββα, Ειρήνη Μπαζάρα, Χρίστος Μιχαηλίδης, Μαρίνα Προβατίδου, Χαρά Πιπερίδου, Θοδωρής Λάιος, Βιβή Παναγιώτου, Άρτεμις Αλκαλάη, Ελεάννα Μαρτίνου, Ιωάννα Καφίδα, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ιωάννης Μαλεγιαννάκης, Αλτίν Πατσέλης και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ειρήνη Μπαζάρα

Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα
10 – 31 Μαρτίου 2016

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις αφιερωμένες στον «πρόσφυγα» στην Αθήνα

Χορηγοί επικοινωνίας:
Εικόνα5