Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης – Ημερίδα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

English

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Αθήνας (EUNIC Athens Cluster), την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (αμφιθέατρο), με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης».

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στην σκιά της προσφυγικής κρίσης, υποστηρίζοντας πέντε στοχευμένες δράσεις στους τομείς «βιβλιοθήκη, εκπαίδευση και τέχνες», προκειμένου να συμβάλει στο τεράστιο έργο της κοινωνικής και πολιτιστικής ενσωμάτωσης. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και χρηματοδοτήθηκαν από την EUNIC. Τα αποτελέσματα των δράσεων παρουσιάζονται στην καταληκτική αυτή ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς και την ενίσχυση και επικαιροποίηση του σχετικού διαλόγου.

Το πρόγραμμα και η ημερίδα «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης» διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Σπίτι της Κύπρου, την Πρεσβεία της Αυστρίας, την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.