Ο Καβάφης στη μουσική: Τραγούδια και στοχασμοί – Λονδίνο

Στη συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Μητρόπουλου, Παπαδημητρίου, Πλέσσα, Ρεκλείτη, Θεοδωράκη, Τσουπάκη, Boissel, Bolcom, Gompper, Rorem κ.ά. ερμηνεύουν η Αλεξάνδρα Γκράβας, μέτζο σοπράνο, και ο Δρ. Παντελής Πολυχρονίδης, πιανίστας.

Παρουσιαστής του προγράμματος είναι ο καθηγητής της έδρας «Κ.Π. Καβάφη» Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Michigan, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εν συνεχεία στους Δελφούς, στην Πόλη του Μεξικού και στο Σαντιάγο της Χιλής. Στο Λονδίνο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο πλαίσιο μια παγκόσμιας σειράς εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας με την ευκαιρία του εορτασμού του «Έτους Καβάφη», που ανακήρυξε η UNESCO.

… Ήταν η πιο συγκινητική και ευχάριστη βραδιά της χρονιάς. Υπήρχαν πολλά είδη μουσικής – από λαϊκά έως πρωτοποριακά – και η ποίηση, που τραγουδήθηκε σε τέσσερις γλώσσες, ήταν υπέροχη. Αλλά είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια τη ζεστασιά και την ομορφιά της παράστασης… (David Konstan, καθηγητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης).

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013, 19.15
Great Hall, The Hellenic Centre
16-18 Paddington Street, Marylebone, London W1U 5AS