Ο «Ιππόλυτος» στο Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου – Μια Ιρανική θεατρική παράσταση του έργου του Ευριπίδη

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Prometheus Theatre» και η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τεχεράνη ανοίγουν το Θεατρικό Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος», την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου).

Ο Ιρανός ταλαντούχος σκηνοθέτης Φαρζάντ Αμινί επεξεργάζεται δραματουργικά, σκηνοθετεί και χορογραφεί το γνωστό έργο του Ευριπίδη, δίνοντας έμφαση στην τραγωδία της απουσίας της ανθρώπινης συνείδησης μέσα από την τραγική φυσιογνωμία του Ιππόλυτου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το έργο παρουσιάστηκε τον χειμώνα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου του Ιράν, εντυπωσιάζοντας τόσο το θεατρόφιλο κοινό της Τεχεράνης όσο και τους Ιρανούς κριτικούς θεάτρου.

H εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τεχεράνη, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και με τη γενναιόδωρη χορηγία των εταιριών PLUMEF, American Genetics, AEGEAN AIRLINES και Bank Saderat Iran – Υποκατάστημα Αθηνών.

Η παράσταση είναι στα Περσικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Στιγμιότυπα από την παράσταση