«Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»: Παρουσίαση της Αραβικής έκδοσης στο Εθνικό Κέντρο Μετάφρασης της Αιγύπτου

Η παρουσίαση της πρώτης Αραβικής μετάφρασης του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε μετάφραση του Δρ. Χάλεντ Ραούφ, προγραμματίζεται τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, στις 21:00, στην Όπερα του Καΐρου, στην αίθουσα «Τάχα Χουσεΐν» του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης της Αιγύπτου.

2017-6-19-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7-%ce%b6%ce%bf%cf%81%ce%bcΗ εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Μετάφρασης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανακήρυξης της φετινής χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής κ. Αμπντέλ Ραχίμ Γιούσεφ, ενώ ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Κάιρο, κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, θα μιλήσει για τις απαρχές της μετάφρασης και την εξέλιξή της. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το έργο του Καζαντζάκη και για τις ιδιαιτερότητες της μετάφρασης της  Ελληνικής λογοτεχνίας στα Αραβικά.