Νεολαία και Κοινωνική Καινοτομία: Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Anna Lindh και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Βρετανικό Συμβούλιο και την EUNIC, διοργανώνουν Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό θέμα είναι «Νεολαία και Κοινωνική Καινοτομία» και διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Δεύτερα 30 Νοέμβριου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ξεκινήσουν με παρουσιάσεις και εργαστήρια που αφορούν τη 2η φάση του προγράμματος Young Arab Voices και θα ολοκληρωθούν με την ημερίδα Think Social, Act Business.

Young Arab Voices: Το πρόγραμμα Young Arab Voices, δημιουργήθηκε από το Ιδρυμα Anna Lindh και το Βρετανικό Συμβούλιο, για να δώσει την ευκαιρία στην αραβική νεολαία να αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη συμμετοχή της σε δημόσιους διαλόγους, debateς, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων με στόχο την ανάπτυξη του προγράμματος αυτού και τη διεύρυνσή του με τη συμμετοχή νέων από τις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.
Μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, η UNESCO, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Club de Madrid και το Chatham House.

Think Social, Act Business: Ημερίδα με θέμα την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Συμμετέχουν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και κοινωνικοί επιχειρηματίες από την Ευρώπη, την Βραζιλία και την Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εργαστήρια και συζητήσεις με το κοινό, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων κοινωνικών επιχειρηματιών.