«Μελοποιημένη Ποίηση» στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο

Έλληνες και Αιγύπτιοι ποιητές, ποιήματα των οποίων έχουν μελοποιήσει γνωστοί συνθέτες των δύο χωρών, συναντώνται σε δύο συναυλίες με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση», που διοργανώνει στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Από Ελληνικής πλευράς οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Δημήτρης Νικολούδης, με συνοδεία στο πιάνο του  Ιωάννη Φιλιππουπολίτη, ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση των Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Οδ, Ελύτη, Ν. Καββαδία, Γ. Ρίτσου, Δ. Σολωμού, Ντ. Χριστιανόπουλου, Μ. Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Ελευθερίου, Ν. Γκάτσου, Αλ. Αλκαίου, Κ. Καρυωτάκη, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Λοΐζου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Γλέζου.

Από Αιγυπτιακής πλευράς ο Khaled Shams με το ούτι του, πλαισιωμένος από το συγκρότημα Mediterranean Friends, ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση γνωστών Αιγυπτίων ποιητών όπως ο Αχμεντ Σάουκι, Αχμέντ Ράμι, Ιμπραχίμ Νάγκι, Κάμελ Ελσενάουι, Μπειραμ ελ Τόνσι, Αμπτελραχμάν Αλαμπνούντι,Σαλάχ Τζαχίν και άλλων.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Μικρό Θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Beit El-Seheimy, στο Κάιρο.