Ιρανοί φοιτητές στο Λύκειο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υποδέχονται την Τρίτη 4 Ιουλίου, ομάδα 21 Ιρανών σπουδαστών, φοιτητών και των συνοδών τους, οι οποίοι θα φοιτήσουν για 15 ημέρες στο Λύκειο Επιδαύρου.

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πραγματοποιείται στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου από 4 έως 19 Ιουλίου και απευθύνεται σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών, με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα υλοποιείται στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τον συντονισμό της ομάδας από το Ιράν που θα φοιτήσει στο Λύκειο Επιδαύρου έχουν οι Roxana Mehrafzoun, Agata Magdalena Mazurkiewicz και Κατερίνα Μπαλαμώτη.
Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και  υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τεχεράνη.