«Η Τέχνη του Τώρα»: Lecture-performance του συνθέτη και πιανίστα Αντώνη Ανισέγκου — Βερολίνο

Σκέψεις και ανοιχτός διάλογος με θέμα τη «σύνθεση επί τόπου» στη μουσική αλλά και στον χορό, στο video και γενικά στις παραστατικές τέχνες.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Έλληνες καλλιτέχνες που είναι ενεργοί στη δημιουργική σκηνή του Βερολίνου. Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται αυθόρμητες καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο Αντώνης Ανισέγκος σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αργότερα σύνθεση στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, όπου και αποφοίτησε το 2002. Από το 1998 ζει στο Βερολίνο. Είναι μέλος των συνόλων Σύγχρονης Μουσικής European Music Project και Ensemble Junge Musik και εμφανίζεται μεταξύ άλλων με τα σύνολα Grix, Lynx, Trio IAMA, ΣΩΜΑ, ddaA, KAYA, Card Castle, best before unu και oneone. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες από τον χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και με χορευτές, ηθοποιούς και εικαστικούς καλλιτέχνες. Η δισκογραφία του ξεπερνά τις 40 εκδόσεις. Στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίζεται με το όνομα unu.

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, ώρα 19:00
στους χώρουςτου Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου
Monbijouplatz 12, 2ος όροφος, 10178 Βερολίνο