Η Τέτη Κασιώνη και ο Γιώργος Αθανασίου στο Βουκουρέστι

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει στο Βουκουρέστι δυο συναυλίες με την τραγουδίστρια Τέτη Κασιώνη και τον κιθαρίστα Γιώργο Αθανασίου, τη Δευτέρα 21 και Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

Οι συναυλίες που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, θα λάβουν χώρα στο Βιβλιοπωλείο Cărturești Carusel, που στεγάζεται στο παλιό κτήριο της οικογένειας Χρυσοβελώνη και στο Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χορηγοί των εκδηλώσεων: Τράπεζα Πειραιώς, Imobiliara Chrissoveloni, LOUX, Dirent και Phoenicia Grand Hotel.

Afis Carturesti«Με μια κιθάρα… γυρίζοντας τον κόσμο»
Βιβλιοπωλείο Cărturești Carusel, Lipscani 55
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 19:00

Ο Γιώργος Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και η Τέτη Κασιώνη στο τραγούδι ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ταξίδι γεμάτο από χρώματα και αρώματα μακρινών τόπων. Τραγούδια από την Μεσόγειο, τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, την Λατινική Αμερική και τα Βαλκάνια βρίσκουν δρόμους ανοιχτούς για να φτάσουν σε μακρινούς προορισμούς και να βρουν συνταξιδιώτες. Πολυρυθμίες και έντονες ερμηνείες από τους δύο μουσικούς σε διασκευές διαχρονικών κομματιών του διεθνούς ρεπερτορίου. Βασικά χαρακτηριστικά της παράστασής τους η δραπέτευση και το πάθος που παρασέρνουν τους θεατές σε μια αξέχαστη μουσική περιήγηση.

Afis ICR«Ταξίδι στην Ελληνική Μουσική»
Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Aleea Alexandru 38
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 19:00

Ο Γιώργος Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και η Τέτη Κασιώνη στο τραγούδι ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ταξίδι στις μουσικές και στα τραγούδια – σταθμούς των μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Θάνου Μικρούτσικου, του Βασίλη Τσιτσάνη και πολλών σημαντικών Ελλήνων συνθετών καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου. Το οδοιπορικό της μουσικής παράστασης καλεί τους ακροατές σε γνώριμες μουσικές περασμένων χρόνων με διαχρονική αξία, οι οποίες στιγμάτισαν και καθιέρωσαν την Ελληνική μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χορηγός επικοινωνίας: Observator cultural
Αφίσες: (c) Daniel Cozma

1Τέτη Κασιώνη
Η Τέτη Κασιώνη είναι μια νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της έθνικ και της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Η συμμετοχή της, τα τελευταία χρόνια, σε σχήματα που προωθούν μουσικές του κόσμου, συνετέλεσαν στην ενασχόλησή της με το διεθνές ρεπερτόριο. Έχει σπουδάσει φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδη και παρακολουθεί μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Παναγιώτη Μάργαρη. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς. Είναι απόφοιτος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μετάφρασης-Διερμηνείας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, στην Ιταλία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο και πραγματοποιεί συναυλίες σε σημαντικές μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

2Γιώργος Αθανασίου 

Γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Έχει αποκτήσει Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με δεξιότητα στο ούτι και τελειόφοιτος σπουδαστής της τάξης Διπλώματος Κλασικής Κιθάρας, με καθηγητή τον σολίστ και συνθέτη Κώστα Γρηγορέα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας, λαϊκής, ρεμπέτικης και ηλεκτρικής κιθάρας. Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για τη διεύρυνση της μουσικότητας, τον αυτοσχεδιασμό στην τζαζ, τη Μουσική έκφραση και δημιουργία, ενώ και έχει συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια με επίκεντρο την χρήση της «λούπας» και των ηλεκτρονικών εφέ σε ακουστικά όργανα.