Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών

Η έκθεση με τα διακριθέντα έργα του 19ου πανουκρανικού διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής παρουσιάζεται από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού ποιητή της Ουκρανίας Ταράς Σεβτσένκο.

Από 7 Μαίου, μέχρι 10 Μαίου, μπορέιτε να δέιτε την έκθεση στην Θεσσαλονίκη, στην έκθεση βιβλίου, ΔΕΒΘ 2015.

Ο ετήσιος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών» διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό με στόχο να παροτρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να παρουσιάσουν με τη βοήθεια των χρωμάτων και των σχημάτων την Ελλάδα – μια χώρα την οποία τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί, αλλά την φαντάζονται μέσα από τους μύθους, την ιστορία και τον πολιτισμό της που έχουν διδαχθεί στο σχολείο.

Θέμα του 19ου διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και συνεργασία του Ιδρύματος Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος», ήταν η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Έλαβαν μέρος 565 έργα, ενώ νικητές του διαγωνισμού ήταν η Τατιάνα Μοστοβά (13 ετών, έργο «Οδυσσέας φιλοξενούμενος από τη Νύμφη Καλυψώ»), η Τατιάνα Μπαϊκό (12 ετών, έργο «Δούρειος Ίππος») και η Μαρία Γκρόμποβα (12 ετών, έργο «Αρχή της μάχης της Τροίας»). Οι νικητές φιλοξενήθηκαν από 12 έως 23 Ιουλίου στην Κρήτη από το Ίδρυμα «Παναγιώτης Γιαννάκος» και την γκαλερί XOTARIS, ενώ τα έξοδα μετακίνησης καλύφθηκαν με την ευγενική χορηγία της DANAOS UKRAINE.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 7.00 μ.μ.
Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα
Εκθεσιακός χώρος Πολιτιστικού και Μορφωτικού Κέντρου
Στεφάνου Δέλτα 2, Φιλοθέη

Περισσότερα για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα http://greece.mfa.gov.ua/el/press-center/news/33993-shhodo-vidkrittya-vistavki