Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη στο ΕΙΠ

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για μαθητές των Διαπολιτισμικών Σχολείων του Νομού Αττικής με τίτλο «Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου» που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, συνομίλησε και παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Διαπολιτισμικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και του 49ου Δημοτικού Αθηνών τις παραστάσεις «Το άνθος του χιονιού» και «Βράσε ένα αυγό, τον καλικάντζαρο να βρω», ακούγοντας μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο και αφηγήσεις παραμυθιών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι και δέχτηκαν μια σειρά από αξιόλογα παιδικά και εφηβικά βιβλία, προσφορά των Ελλήνων εκδοτών.
Κατά την επίσκεψή του, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που είχε την πρωτοβουλία να δεχθεί στους χώρους του τα παιδιά των Διαπολιτισμικών Σχολείων Παλαιού Φαλήρου και του 49ου Δημοτικού Αθηνών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Έτσι, παιδιά από διαφορετικές χώρες μπόρεσαν να ενώσουν τις φωνές τους και τα γέλια τους δίνοντας την αίσθηση μιας αρμονικής κοινωνίας, όπως θα πρέπει, με τις ροές των προσφύγων και των μεταναστών, να είναι σήμερα η κοινωνία».

Περισσότερα για το τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο «Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου» στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού