Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Τεχεράνη

English

Η «Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2017» διοργανώνεται στην Τεχεράνη από τo δίκτυο των Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC) και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου του Ιράν. Πραγματοποιείται από 31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κινηματογράφου Τεχεράνης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Τεχεράνη παρουσιάζοντας τις ταινίες Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου, Τσέλσι – Μπαρτσελόνα του Αλέξανδρου Χαντζή, Λιτότητα του Ρένου Γαβρή, Mαθήματα Οδήγησης του Βασίλη Καλαμάκη, Eβίβα του Δημήτρη Νάκου και της Αμέρισσας Μπάστα, 4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου, Σύκα του Νικόλα Κολοβού, Ο Σπόρος της Ιφιγένειας Κοτσώνη, H Επιστροφή της Χριστίνας Γούσια, Maasai του Χάρη Λαγκούση, H άλλη όχθη του Θοδωρή Βουρνά.
Συνολικά προβάλλονται πάνω από είκοσι μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, από 8 χώρες της Ευρώπης: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία.

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γενναιόδωρη χορηγία της Ιρανικής εταιρίας DMC Aryana Art Group.

Οι ταινίες προβάλλονται με Ιρανικούς υπότιτλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.