Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών Fajr – Τεχεράνη

English

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Fajr Visual Arts Festival, στην Τεχεράνη, στην ειδική έκθεση με τίτλο «The house of Nations» που στεγάζεται στο ΕCO Cultural Institute από τις 9-23 Φεβρουαρίου 2018.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών Fajr (21/1 – 23/2) ιδρύθηκε το 2009 για να προωθήσει πρωτότυπες ιδέες, τη δημιουργική τέχνη και την αλληλεπίδραση μεταξύ Ιρανών και διεθνών καλλιτεχνών.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού παρουσιάζει στο Ιρανικό κοινό τα έργα «Flying Lady» του κ. Λεωνίδα Γιαννακόπουλου και «Marriage» του κ. Θεόδωρου Εσπίριτου. Επιπλέον προβάλλεται σε ειδική εγκατάσταση το οπτικοακουστικό project «Πνοές»(Video Αrt με ποιήματα Ελλήνων ποιητών) του Κυριάκου Χατζημιχαϊλίδη. Πρόκειται για μία σειρά video art που παρουσιάζουν το έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, τόσο παλαιότερων όσο και πιο σύγχρονων, η αξία και το ποιητικό μέγεθος των οποίων είναι αδιαμφισβήτητα: Καβάφης, Χουλιαράκης, Καρυωτάκης, Καββαδίας, Χριστιανόπουλος κ.ά. Αφήγηση των έργων στην Ελληνική γλώσσα,  με μουσική επένδυση, που έχει αντληθεί κυρίως από τον χώρο του κλασσικού ρεπερτορίου και με προβολή υποτίτλων στην Αγγλική Γλώσσα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Ελληνική συμμετοχή συντονίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Τεχεράνη.