Διάλεξη του αρχαιολόγου και διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάρου, Γιάννου Κουράγιου στο Μπέργαμο

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μιλάνο και του Δήμου Μπέργκαμο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου, στο Πνευματικό Κέντρο Largo Belotti 1 Via San Bartolomeo στο Μπέργαμο της Λομβαρδίας.

Ο κ. Κουράγιος, αρχαιολόγος στο υπουργείο Πολιτισμού και διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάρου, αφηγήθηκε ενώπιον 170 ατόμων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τη γοητεία των αρχαιολογικών ευρημάτων. Εδωσε έτσι την αφορμή για δημοσίευμα με τίτλο “Μια κατάδυση στον ελλαδικό κόσμο στην σιωπηλή γοητεία των Αρχαιολογικών ευρημάτων”, στην εφημερίδα “L’Eco di Bergamo” με την υπογραφή του δημοσιογράφου Vincenzo Guercio.
Η διάλεξη υποστηρίχτηκε και προωθήθηκε από το Δρ Maurizio Pavesi ( ο οποίος υποκινήθηκε από την αγάπη του για την Ελλάδα ). Διοργανώθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο “Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου”, με το “Αρχαιολογικό Μουσείο του Μπέργαμου” και τον πολιτιστικό σύλλογο “Κίτρινος Ιππότης”. Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την Τράπεζα του Μπεργαμου “Fondazione Credito Bergamasco” και από την εταιρία μάρκετινγκ και διαφήμισης “PUBLIFARM”.