«Α, ρε Αλέξη, μ’ έμπλεξες…»: Ο Πέτρος Αυλίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο – Βερολίνο

Η λογοτεχνική εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο βιβλιοπωλείο Artificium, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 8.00 μ.μ.

«Όταν το κινητό ξαναχτύπησε, μισή ώρα μετά, ήμουν αραχτός στο “Ποιήματα κι Εγκλήματα”, στην Αγίας Ειρήνης, παρέα με καφέ και τσιγάρο και μπορούσα και ΄γώ. Είπαμε τα ευγενικά μας και η κυρία μπήκε στο θέμα. Το συγκεκριμένο σχολείο θα έκανε μια έκθεση έργων του Ακριθάκη τέλη Οκτωβρίου, στις είκοσι εννιά για την ακρίβεια, και στα εγκαίνια θα μιλούσε μια ιστορικός τέχνης για το έργο του και δεν ξέρω ποιος άλλος και τι άλλο, και ήθελαν, το σχολείο, να μιλήσω και ‘γώ γι αυτόν. Ως φίλος του.»
(Απόσπασμα από το βιβλίο)

Ο Πέτρος Αυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Το 1980 πήγε στο Δυτικό Βερολίνο για την ειδικότητά του στην ψυχιατρική. Μέχρι το 1989 εργάστηκε σε διάφορους ψυχιατρικούς και κοινωνικούς φορείς και προγράμματα, ενώ από το 1990 μέχρι το 1998 διατηρούσε ιατρείο στη γερμανική πρωτεύουσα. Το 1998 εγκατέλειψε την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με τη λογοτεχνία. Το 1999 δημοσιεύθηκε το «Λοβαφερινσορτκατς», το 2008 το «Καψα-χιτ/φουλ-μιξ» και το 2012 ο «Σοφέρ», όλα στις Εκδόσεις Γαβριηλίδη. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το 2015 κυκλοφόρησε το παρουσιαζόμενο βιβλίο «Α, ρε Αλέξη, μ’ έμπλεξες…».

Η παρουσίαση θα γίνει στην γερμανική γλώσσα.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 8.00 μ.μ.
στο βιβλιοπωλείο Artificium
(Schwedenstraße 4, 13357 Βερολίνο, πλησιέστερος σταθμός υπογείου σιδηροδρόμου: Osloer Straße, έξοδος: Heinz-Galinski-Straße /// www.artificium.com).